African Vibration blir Musikal!
Nu skriver vi på vår Musikal "Hitkommarna " som sätts upp på 2015 år Musikfestival i Mundekulla den 16 aug Läs mer .

-Lyssna på "Mama Africa" som gick till final i Svensktoppen nästa Värmland: Se video       
-Lyssna på "Uprising" inspelad i Västafrika   Se video   

African Vibration
-Ett intressant musik- och Kulturmöte mellan Sverige och Västafrika !

Uprising from Senegal to Sweden
Sedan 2007 har Peter rest till Västafrika (Senegal/Gambia) och för att spela in och skriva musik med den inhemska befolkningen med texter som berör deras vardag. Under december 2009 spelades låten "Uprising" in i Senegal med en mängd musiker, i form av djembe, Kora (Afrikansk Harpa), rap, kvinnokörer. Peter skapade bl.a. starka band till Papis Bodian och ett fruktbart samarbete växte fram. Under sommaren 2010 fixade han arbetsvisum i Sverige till Papis varpå de genomförde en omfattade turne som innefattade såväl trånga cafe spelningar samt större festivalspelningar. Numera bor Papis i Sverige och African Vibration har blivit ett bland många popluära band på Sveriges festival och musikscener.

Inspelning i Västafrika!
Under dec 2010 reste Peter till Senegal igen , denna gång tillsammans med musikern, medmusikanten och producenten Staffan Stavert och de spelade in 7 låtar med Västafrikanska musiker i Senegals regnskog strax invid havet. De hade varken tillgång till elektricitet eller rinnande vatten, men med hjälp av en liten genrator kunde de ladda upp sin dator och slutföra inspelningarna i regnskogen. Inspelningen ägde rum i provinsen Cacamace (södra Senegal) där mycket av landets orginalmusik och instrument forftarande används. (Att jämföra med Dalarna/Småland som Sveriges Folkmusikregioner)

Musiken lämnar ingen oberörd
Trots att Senegal hör till ett av världens fattigaste länder och Sverige ett av de rikare så går det inte att ta miste på att vi behöver varandra och att västvärlden har något att lära av den Afrikanska kulturen och den smittande energin och glädjen som kommer till uttryck i musiken !
”African Vibration” framför sin musik som en trio upp till ett 10 manna band

Mer info
- Läs om inspelningarna i Afrika under dec 2010 Se bloggen
- Följ African Vibration på Facebook

FÖR MER INFO OCH BOKNING
Kontakta: Irene, Irene.elmberg@tele2.se
Telefon: 046-29 24 24
-Läs mer om Peters olika konserterbjudanden här