Recensioner/Feedback

"En röst från skogen"
För några år sedan gjorde Peter Elmberg det som många drömmer om att någon gång göra, han sålde det han ägde och flyttade till en stuga på landet, odlade sin egen mat och vandrade dagligen i skogen. I sin ensamhet, utan telefon och medier skrev han närmare 200 låtar. Några år senare byggde han upp ett kurscenter, Mundekulla, där han numera har sin bas. I Peter Elmbergs värld möts drömmarna från nya vågen med new age, men inte av den lättköpta typen. Texterna på skivan andas föga förvånande hopp och berör vår existens här på jorden. Han har bra melodikänsla, låtarna sätter sig rätt snabbt utan att bli påträngande, låten Musiken kan mycket väl bli en hit med sin allsångsrefräng. Mycket gitarrplockande i typiska singer/songwriterarrangemang samt en och annan reggaelåt är grundstommen. En klart sympatisk skiva.

ANDREAS LAGERCRANTZ, Tidningen LIRA, mars 2010

"En röst från skogen"
Titeln på Peter Elmbergs senaste skiva är en programförklaring om hur vi borde leva. Han bröt med trubadurliv och flyttade till en minimal sommarstuga, odlade själv och levde några år utan tv, radio, dator, mobiltelefon, bil eller ens cykel. Man kunde tro av det och av hans sånger att han är fullkomligt naiv. De är så renhjärtade och melodiösa och handlar om hur vi genom kärlek till varandra kan skapa en bättre värld. Snarare är det fråga om en människa som vågar följa sin inre röst fullt ut. Han fick sin pappa att köpa en ödegård, Mundekulla. Tillsammans med honom och sin fru har han på ett decennium byggt ut den
till en kurs och retreatgård med tusen kvadratmeters yta, allt ekologiskt, och 25 kurser och konferenser om året. Skivan är inspelad på Musik för fred, som han startade för sin egen produktion på och andras fredsskapande musik och för att bli en motor för musikfestivaler. Man blir glad av att höra honom. Flera av sångerna är verkligt politiskt starka.

HANS STERNLYCKE, Miljömagasinet nr 50, 11 dec 2009

"En röst från skogen"
Peter Elmberg som driver Mundekulla kurs- och retreatgård mellan Emmaboda och Långasjö är ytterst konsekvent i allt han gör. Idel goda förtecken, och man skulle kunna tänka sig att han emellanåt kan framstå som naiv. Kan han det? Ja, det kan han, men var går egentligen gränsen mellan kreativt förhoppningsfull och naiv? Han skriver texter om universell kärlek och om att vi kan förändra saker om vi slutar käbbla om skitsaker. Elmbergs hittills bästa platta lutar ibland åt världsmusik och ibland åt Wiehe/Afzelius. Ett flertal starka nummer med "Livet e mer", "Musiken" och "Kärleken vi gav" i spetsen, och jag känner stor sympati för det han vill åstadkomma. Frågan är om någon, med handen på hjärtat, kan göra annat.
PETER LEJON, Tidningen Barometern, 18 sept 2009
Lyssna också på Uno Svenningsson: "Jag sjunger för dig"

"Now is the time"
Det blev varken en tungviktare som Eldkvarn, Laleh eller Timbuktu som drog det längsta strået i Citys låtstafett. Efter läsaromröstningen står det klart att Peter Elmbergs 'Now is the time' är den bästa låten av en nu levande svensk artist
Tidningen City - 4 maj -07 (600.000 läsare/dag)