EKOPRENÖR

Ekoprenör - "Entreprenören med Hållbarhet i fokus" 

Peter är utbildad beteendevetare och musiker samt engagerad entreprenör med fokus på ekologisk och social hållbarhet.
Sedan tidigt 90 tal har han föreläsat på företag, landsting, skolor, universitet samt invigningstalare och konferencier samt kursledare.
Han är även medgrundare och var vd för Mundekulla Retreatcenter 1998-2022 en unik kulturell mötesplats med en tydlig ekologisk profil med gäster långt utanför Sveriges gränser. 


Boka en föreläsning 
Läs mer om Peters föreläsningar Läs mer>>

Feedback/utmärkelser
"Hitkommarna är ett imponerande integrationsprojekt. En apell för tolerans och medmänsklighet.." 
Tina Jeppsson, Tidningen Barometern
 
"Flyktingkrisen återfanns i flera uppsättningar på teaterscenerna under 2017. Konsertversionen Hitkommarna av Peter Elmberg var en av de mest gripande.."
Tidningen Barometern
 
” Mundekullas Vd och producent för Hemstanarnna nominerades till Årets Lantis! Peter Elmberg fick Stora Landpriset 2000 och har fortsatt utveckla Mundekulla Retreatcenter till en högklassig mötesplats. Kritikerrosad för musikalen Hemstannarna.
Tidningen Land
 
”Musiken i Hemstannarna höjde sig ibland till Duvemåla och Benny Andersson nivåer.."
Anders Marell, Ölandsbladet  
 
"Alla företag kan göra något för att bli mer miljövänliga, men det är inspirerande att  Mundekulla går hela vägen i sin vision av helhetstänkande med hållbar och ekologisk verksamhet i alla led." 
Leva Bättre priset ”Medvetet företagande”, Berns nov 2009

"Peter Elmberg och fadern Berndt Elmberg fick Stora Landpriset år 2000 för sin imponerande renovering av en gammal fastighet i Mundekulla. Under de följande 10 åren har Peter  utvecklat Mundekulla till ett av Sveriges vackraste och hetaste kultur och retreatcentra"
Tidningen Land, Jan 03/11

"Peter har stor vana att föreläsa och fångar åhörarnas intresse och uppmärksamhet genom sin färgstarka framtoning, sina musikinslag med utgångspunkt från sitt eget liv, inspirerad av mötet med Dalai Lama, indiankulturen, tiden som gatumusikant och ett år av självvald ensamhet i en stuga i skogen.." 
(Mats Lindkvist, VD Livskraft)

”Den 9 maj 2009 tilldelades Berndt Elmberg "Byggstenen" för restaurering och nybyggnation med ekologiskt perspektiv i Mundekulla.
Priset delas årligen ut av Svenska Byggnadsingenjörernas Riksförbund för föredömliga insatser för byggandet i Norden.

"Mundekullafestivalen utnämns till Sveriges miljövänligaste festival 2008 för en miljöhänsyn som genomsyrar festivalen – såväl information och festivalbygge som mat och avfallshantering."  
GuldFOTen arbetar för en ekologisk hållbarhet i allmänhet och i underhållningsbranschen i synnerhet. 

Läs mer feedback >>