"If We can build bridges, we can build a home
and share the worlds' riches to live as one"


Now is the time-Bakgrund
Låten "Now is the time" skrevs 1998 när jag iakttog byggandet av Öresundsbron när jag hälsade på i mitt föräldrarhem i Bjärred två mil norr om Malmö. Den svenska brodelen började närma sig den danska brodelen och detta fick mig att se den symbolik som bron utgjorde.
Jag började fundera på vilka mästerverk i form av byggnader och materiellt skapande vi människor lyckats åstadkomma sedan urminnes tider... Är det möjligt att bygga broar från människa till människa - från hjärta till hjärta?
- Nu mer än någonsin är det dags att vi människor visar för oss själva att vi kan skapa en positiv förändring och - Now is the time!

"We can build bridges from heart to heart
We can make a difference, now's the time to start"


Djupare syfte
I samband med att låten skrevs kände jag att den skulle användas för ett djupare syfte och att fler människor skulle vara med och sjunga den då den förmedlar ett budskap från oss alla till oss alla med en påminnelse om att vi inte kan vänta på att en positiv förändring ska äga rum utan vi måste agera för det i vår vardag.

"We are the ones we've been waiting for"

Tsunamikatastrofen
Att vi svenskar fick oss en rejäl tankeställare och chock i samband med tsunami-katastrofen vilken förstärktes ytterligare genom stormen "Gudrun", som framför allt drabbade Smålands inland hårt där jag och min fru driver en kursgård (Mundekulla). När stormen lugnat sig och strömmen återkommit till våra stugor beslutade vi att istället för att känna maktlöshet och missmod skapa något konstruktivt i vår hembygd (Emmaboda Kommun).

Stödgala
Den 23 januari arrangerade vi i samarbete med Röda korset en välgörenhetsgala, i vilken hela regionens artistelit ställde upp och spelade för fullt hus under två timmar. Ett evenemang som inbringade över 40 000:- till förmån för tsunami-katastrofens offer.
Jag har själv aldrig varit med om att det gått så enkelt att skapa ett evenemang av denna typ vilket gjorde att min inspiration tog fart att ta tag i mitt dröm-projekt, dvs att spela in låten "Now is the time".
Projektet är nu i full gång och skivan utkommer på Internationella barndagen den 1 juni och säljs till förmån för barn och ungdomar (läs mer under stödprojekt). Låten framförs och säljs på en rad olika platser i Sverige och går även att köpa genom denna hemsida från och med början på juni.

"Now is the time to love our neighbour
Now is the time to open the closed door
Now is the time to find one another
Now is the time more than ever before"