"Honouring Our Mother Earth"


SJUNG FÖR JORDEN!
"Honouring our mother earth" är en sång som kommer att släppas på världsmiljödagen den 5 juni 2020. Sången erbjuder 26 olika solister att sjunga med samt många röster i körten. Du kan även sjunga in låten med din kör utifrån körnoter. Du kan antingen bra filma dig själv med mobilen när du sjunger eller spela in i en studio/hemstudio. Intentionen är att visa att vi är många som står upp för klimatet. Välkommen att skicka in ditt sångspår och videoklipp innan den 24 maj.  

Hur går jag till väga? 
Klicka på registeringslänken och fyll i formuläret. Därefter får du ett mail med följande information:  
- En demoversion av sången att lyssna på
- En instrumentalversion av sången att sjunga till 
- Noter för kör och solosång (för dig som vill utgå från det)
- Texten som ska sjungas in. 

Tack för deltagande och trädplantering
En del som skickar in material kommer att utgöra solister medan andra kommer att ingå i kören. Alla erhåller ett tack på You Tube videon med den slutfärdiga sången som publiceras den 5 juni 2020. 
Vi har även skapat en insamlings kampanj på GoFundMe för att kunna manifistera detta projekt och ett ev överskott kommer att gå till olika trädplanteringsprojekt som presenteras på denna sidan efterhand då lövträdsplantering (mångfald) bl.a. har en positiv effekt på klimatet.   

Initiativtagare
Mitt namn är Peter Elmberg. 1996 studerade jag "Native American Studies" (Ursprungsfolkshistoria) i Wisconsin, USA som en del av mina sociologistudier och blev inspirerad av citatet "Tänk sju generationer framåt innan varje viktigt beslut." Sedan dess har jag varit engagerad i hållbarhetsfrågan på olika sätt bla genom Mundekulla Retreatcenter som jag driver och startade 1998. 
Jag känner en respekt och vill uttrycka mitt  stöd till ungdomsrörelsen som stått upp för klimatet under senare år.
Sedan 1991 har jag bl.a. skrivit två musikaler samt över 1000 sånger till olika projekt . Genom förlaget "Musik för fred" har jag genom åren  släppt "olika produktioner" till stöd för barn och ungdomar däribland: "Varför måste vi skiljas" (Niklas minne, 1992)  "Now is the time" (Sveriges svar på "We are the world", 2005),  "A song for Tibet"(2008), "One world" (Ett projekt för Västafrika 2015). "12 peace prayers" (Fredskonsert, 2016). Jag har även drivit olika integrationsprojekt såsom "Jag hade en gång en dröm" (2016), Ge rasismen rött kort (2018). Se videos nedan

Medverkande på demoversionen av "Honouring our Mother Earth"
Producent:  Rickard Åström  Filmskapare: Ola Dyrhill 
Kör och solister: Fredrik Swahn, Anneli Axelsson, Anki Kallenberg, Sven Andersson, Stina Klintbom, Peter Elmberg
Gitarr: Mathilda Fritzell


Mer information
-Vi har fått in röster från över 20 olika länder såsom Kina, Bolivia, Kenya, Nea Zeeland, Chile, Ghana. Tibet, Indien, Usa, Italien m.m.
-Se följande sida för regelbunden info om hur projektet fortlöper
www.facebook.com/peterelmbergmusic för regelbunden 
-För info och frågor:  info@musicforpeace.se

Se tidigare projekt av "Musik för fred" nedan

"A song for Tibet" (2008) - Supporting the Tibetan Peacemovement


"Now is the time" (2005) -Voted Swedens best song in 2007


"Varför måste vi skiljas" (1992) -Niklas Minne Niklas Elmbergs minnes fond


"Jag hade en gång en dröm" (2016) - Ett integrationsprojekt