Kommande events av "Musik för fred" 

14 aug, ”Sånger och Samtal om Fred” (kl 19-20) - online event
Den 14 aug 2024 är det 210 år sedan Sverige senast var i krig. Detta vill vi uppmärksamma genom ett online event bestående av musik och reflektioner kring fred som avslutas med samtal i smågrupper. Valfri donation till Svenska Freds uppmuntras 
Medverkande:
Kerstin Bergeå (Svenska Fred) 
Peter Elmberg (musiker, projektledare)
Anna Rasmussen (mindfulness inspiratör) 
Arrangör.
Musik för fred i samarbete med Svenska Freds och Skiljedomsföreningen

Kan bokas här inom kort !

Bakgrund
Vid årsskiftet drog regeringen in 20 miljoner i stöd fördelat på 18 olika fredsorganisationer som betalats ut i drygt 100 år och bidragit till att förhindra våld och krig. Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen erhöll det största stödet på 2,7 miljoner som nu uteblir vilket behövs för att fortsätta bedriva sin 140 åriga verksamhet. I år väntas försvarsbudgeten uppgå till 119 miljarder kronor, en ökning med 27 miljarder kronor från 2023 varpå pengar tas från många viktiga instanser och samhällsfunktioner. Sverige behöver ett försvar men vi behöver även arbeta fredsfrämjande via olika olika kanaler. 
"Ber om mirakel" (210 år av fred) är en sång från Peter Elmbergs kommande skiva ”Är det verkligen fred vi vill ha?" som syftar till att betona fredsarbetet i det lilla och stora sammanhanget.

Sången "Ber om mirakel" (210 år av fred) 
betonar fredsarbetet i det lilla och stora.

26 aug, Musik till Pema Dorjee

Peter Elmberg har under många år haft ett stort engagemang för Tibet bl.a. genom musiken och projektet "Songs for Tibet". I samband med Pema Dorjees Sverigebesök framför han några av sina alster under Pemas föreläsning i Båstad (Boarp) den 26 aug. (läs mer nedan)

Om eventet
Pema Dorjee, tibetansk buddhistmunk, lärare, hedersdoktor vid Karlstads universitet och nära medarbetare med Dalai Lama, besöker Shala Hala för att leda oss i samtal under rubriken ”Wellbeing through developing positive emotions. Under två timmar delar han med sig av sin visdom och djupa kunskap inom buddhistisk filosofi, med fokus på hur vi kan utveckla positiva känslor som medkänsla och lycka och hur det kan hjälpa oss hantera stress, ångest och depression samt hur du kan använda det både personligen men även i mötet med andra människor. Kvällen inleds och avslutas med levande musik av Peter Elmberg. (Föreläsningen är på engelska.)

Praktist information
Måndag 26 Augusti, 19.00 - 21.00
Shala Hala Yoga Studio i Båstad (Boarp)
300 kr (75% av intäkterna går oavbrutet till Pema Dorjees hjälpverksamhet) 

BOKA HÄR >> 
Kontrollera att du får en bekräftelse via e-post efter anmälan. Antal deltagare är begränsat.

Vid frågor maila laila@shalahala.se

Om Geshe Pema Dorjee
Pema Dorjee flydde som barn från Tibet 1959. Han är idag en mycket uppskattad lärare som i nära samarbete med H.H. Dalai Lama varit rektor för en internatskola för tibetanska flyktingbarn och startat ett institut för högre utbildning i tibetansk kultur, religion och konst. 2016 blev han hedersdoktor på Karlstads Universitet. Benämningen "Geshe" är en titel som kan översättas till ”professor" och motsvarar ungefär filosofie doktor i Sverige. Pema Dorjee är initiativtagare till ett stort antal projekt för att hjälpa utsatta i Indien och Nepal. Han talar varmt om medkänsla och är övertygad om hjälpandets glädje. Han kallar det ”compassion in action”, medkänsla genom handlande.
 

Se tidigare projekt av "Musik för fred" nedan

"Musik för fred" har  släppt "olika produktioner" till stöd för barn och ungdomar och vår gemensamma framtid genom åren däribland: "Varför måste vi skiljas" (Niklas minne, 1992)  "Now is the time" (Sveriges svar på "We are the world", 2005),  "A song for Tibet"(2008), "One world" (Ett projekt för Västafrika 2012). "Embraced" (2015), "12 peace prayers" (2016), "Honouring our mother earth" (2020), "Mindfulness Songs" (2024) samt olika integrationsprojekt såsom "Jag hade en gång en dröm" (2016) och "Ge rasismen rött kort" (2018) samt Musikalerna Hemstannarna (2013-2017) och Hitkommarna (2017)


"Sjung med oss" (26 maj 2024)

Sjung "Mindfulness Songs" med oss  (Sön 26 maj kl. 18-19) (See information in English>>)

Vi bjuder in till en gratis sångstund kl 18-19 den 26 maj då du inbjuds att delta hemma från ditt vardagsrum tillsammans med andra. Sångerna är enkla att sjunga med i och välkommen att lyssna till de aktuella sångerna från skivan här>>. Sångerna är huvudsakligen inspirerade av och skrivna vid våra besök på "Plum Village Mindfulness Center" i Frankrike. Varma hälsningar från / Peter och Anna 

"Honouring Our Mother Earth (2020) - 100 voices from 25 countries

100 röster från 25 olika länder
"Honouring our mother earth" släpptes på världsmiljödagen den 5 juni 2020 i samband med FNs årliga miljökonferens. Sången erbjuder 100 röster från över 25 olika länder såväl barn som ursprungsfolk med intentionen är att visa att vi är många som står upp för klimatet oavett ålder, kön, kultur, ras, kultur.  
Representanter från följande länder medverkar Uganda, Tibet, Brasilien, Frankrike, Nya Zeeland, USA, 
England, Kina, Kazakhstan, Kurdistan, Senegal, Österrike, Palestina, Kenya, Ungern, Chile, Norge, Danmark, Tyskland, Spanien, Sapmi, Sydafrika, Italien, Indien, Iran, Ryssland, Sverige.

"Ge rasismen rött kort (2018) - Ett integrationsprojekt


"Jag hade en gång en dröm" (2016) - Ett integrationsprojekt


"A song for Tibet" (2008) - Supporting the Tibetan Peacemovement


"Now is the time" (2005) -Voted Swedens best song in 2007


"Varför måste vi skiljas" (1992) -Niklas Minne Niklas Elmbergs minnes fond